Boka mig

Framträdande

Du behöver en estradpoet.

Estradpoesi är enormt flexibelt, från tre minuter för att inleda en temadag, till en timme långa framträdanden följt av Q&A. Estradpoeter är fett kompetenta på det här med publikkontakt och berättande.

Så här går det ofta till: Arrangören berättar om sammanhanget, och ger mig en viss scentid. Det kan vara mellan 3-60 minuter men handlar ofta om 10-30 minuter. Jag förbereder ett framträdande. På plats behövs enbart mikrofon, i små lokaler inte ens det.

Mina huvudfrågor är transpolitik, hbtq, relationer & sex, kulturfrågor, (kristen) Gudstro och psykisk hälsa. Gärna i kombination. Andra intressen som slår följe är naturvetenskap (speciellt rymdfart och klimatfrågor) och konst. Som transperson och aktivist belyser jag ämnen på ett sätt som ofta beskrivs som ovanligt och politiskt. Kanske är det bara ett av alla sätt att vara människa i världen.

Jag bor i Göteborg men poesin har inga gränser.

Workshop

Det kanske märks att estradpoesi gör mig entusiastisk. Talad litteratur är den äldsta formen av litteratur och ändå blir den ofta stämplad som nåt ungt och nytt, medan böcker uppfattas som tidlösa. Konstigt det där. Jag skulle säga att estradpoesi inte är en genre så mycket som en form. I den ryms många olika sorters berättande, och berättelser.

Samarbetet med Nino har fungerat utmärkt. Hen är en inspirerande workshopledare som har ett genomtänkt upplägg fyllt med kreativa och roliga övningar som känns helt rätt för vår målgrupp. Nino är dessutom alltid uppstyrd, kommer i tid, är en supertrevlig människa och en fantastisk scenpersonlighet. Bara goda ord härifrån – både från personal och från deltagare - och jag rekommenderar hens workshop till alla tänkbara sammanhang!

Yohanna Eek, projektledare KulturUngdom
& Musik Direkt Västra Götaland

När jag leder workshops är det ofta i ungdomsgrupper, studieförbund, på fritidsgårdar, Pridefestivaler, folkhögskolor och gymnasieskolor. Gemensamt för nästan alla personer jag hållit workshop för är att dom tycker skrivande är svårt. Oavsett om dom gör det massor och älskar det eller om dom bara tvingas till det i skolan, det är svårt att komma på vad en ska skriva om och hur en ska skriva.

En workshop är två timmar lång som standard, inklusive pauser. Vi skriver så mycket det bara går, så mycket att en glömmer av att det är svårt. Testar olika sätt att närma oss våra berättelser, tillsammans och var för sig. Chansen till uppläsning ges ofta, också valet att hålla det en skrivit för sig själv. En vanlig reaktion i slutet av en workshop är glädje över den egna förmågan, och intresse för vad andra har berättat. Och en hög med nya texter, att bära med sig.

Frågor eller förfrågningar? Hör av dig med mejl till kontakt [snabel-a] ninomick.se eller ring +46 761-63 87 44.

Funkar inte uppdraget för just mig så föreslår jag gärna fantastiska poetkollegor. En del av dem hittas till exempel genom nätverket Ordkanon.